bara för att vi har världens tur

Vi har världens finaste läsare, vet ni det? <3


Åh. Jag har sådan ångest. Really. Andra hemtentan på mindre än två veckor och efter inlämningen av denna ska jag påbörja en ny. Det är tufft just nu och min hjärna, mitt hjärta och min kropp hinner inte riktigt med. Emy ska komma hit och hon ska vila mina nerver ett tag. Det ska bli skönt, jag är så fullkomligt stressad nu att kroppen lägger av när som helst.

Jag blir så glad att se er komma in här och kommentera och vara så fina fast att vi är så långsamma. Det betyder så sjukt mycket för mig att ni finns! Såhär i laddade tider är kommentarer det enda jag kan livnära mig på typ. Prestationsångest är fruktansvärt jobbigt när man aldrig får till någonting bra.

Puss på er!

bildbombsspam

(ni som alltid har undrat hur Emilies klyfta ser ut och vart den börjar, haha...)

(Chockade över all uppmärksamhet, yaay!)

(Funderar ljudligt över nya kapitlet!)

(WOW VI HAR ETT KAPITEL!)

Eller..?

Snarare null, zero nada, prada?

För allvarligt tänkande leder till oanade konsekvenser...

chocktillstånd >.<

Depression :O

eeeh?

Hohooo!

Funderar på Max nya frilla... och Basses nya smile!

WE LOVE YOU!


kärlek och sådant där

Emy och jag fick anfallet av tjuvkiken på statistiken. Sedan smakprovet lades upp har det verkligen skjutit i höjden! Kul att ni fortfarande finns kvar där ute och väntar på kapitlet :) Jag har läst fyra nya kapitelsidor och jag säger bara såhär - KÄRLEK MED VERSALER.


Kärlek till er.

Smakprov 21.1

Kapitel 21: Bastian - För en är krossad, en är din
Det här är smakprov nummer ett, från kapitel tjugoett.

Det brann i senorna och musklerna när han tillslut sprang de sista tre trappstegen upp till lägenheten och låste upp. Han hörde röster i köket och innanför dörren stod ett par skor som definitivt inte var farsans. Antingen hade morsan blivit tillsammans med någon som hade likadana skor som Hampe, eller Hampe himself, eller så hade Hampe tröttnat på alla ignorerade samtal och tagit saken i egna händer. Som vanligt.

 

”Hallå?” ropade han och dängde igen dörren efter sig, medan han torkade svetten från ansiktet med nederdelen av tröjan. Det kändes artigast att annonsera sin hemkomst och morsan dök upp i köksdörren med en kaffekopp i handen.

 

”Hej, älskling. Du har besök.” Hon log, så Hampe hade antagligen inte berättat om att han försökt få tag i honom i evigheter utan resultat och antagligen börjat misstänka kidnappning och eventuell halvkass styckning i en jordkällare med en slö yxa.

 

”Jag ser det.” Han försökte le tillbaka. Lika bra att smila in sig, så att han fick som han ville på nya stället. Heck, nya snubben kanske ägde halva Europa i hemlighet och var den som satt med fjärrkontrollerna till Paris Hilton och Lady Gaga. En sådan ville man ju hålla sig väl med, så det var lika bra att öva upp uppförandet på morsan som var van vid att det kunde svikta lite.

 

”Har du varit ute och sprungit igen? Du är ju alltid ute och springer numera”, la hon till när han hade nickat.

 

”Äh, det behövs. Jag ska springa konstant i nittio minuter plus tilläggstid på planen, så det är lika bra att öva.”

 

Hon nickade bara och strök honom över håret innan han tog de två stegen förbi henne och såg på Hampe som satt tillbakalutad vid köksbordet med ett glas i handen.

 

”Tjena.” Hampe nickade mot honom och såg inte det minsta arg ut, som Bastian befarat. Killen var ju känd för att kunna bli grymt besviken om han tyckte att han gjort sig förtjänt av mer än han fått, eller tvärtom.

 

Bastian nickade till svar och slog sig ner mitt emot. Plötsligt fick han känslan av att sitta i ett förhör med någon ruskigt skicklig polis som lekte good cop, utan the bad cop, som någon av snubbarna från Criminal Minds.

 

Morsan stod kvar borta vid köksbänken och hällde i sig det sista ur sin kopp innan hon ställde ner den i diskhon.

 

”Jag måste tillbaka till jobbet nu, men du kan väl äta lunch med mig imorgon?”

 

Som vanligt väntade hon inte på svar, för det var ingen fråga. Två sekunder senare hade ytterdörren smällt igen och Bastian vände blicken mot Hampe som ställde ner glaset på det cirkelformade underlägget. Inga fläckar på träskivan, tack.

 

”Din mamma berättade”, sa han plötsligt och Bastian kände hur verklighetsbalansen ruckades lite. Hade morsan berättat för Hampe? Sen när ansåg hon att hon hade rätt att snacka med hans kompisar om såna saker?

 

”Bli inte arg på henne. Jag kom hit och var förbannad för att du slutat höra av dig och verkat försvinna från jordens yta på tre röda, ungefär, men hon sa att du hade det svårt nu. Först trodde jag att du hade berättat för henne om Max, men sen insåg jag att det aldrig skulle hända i det här universumet, så jag frågade vad som hänt. Så hon berättade.”

 

”Okej.” Han försökte spela oberörd, som han alltid gjorde när han blev osäker på hur han borde bete sig, när saker inte var som han hade förväntat sig dem.

 

”Det suger så förbannat mycket.” Hampe såg lidande ut, som om det var hans morsa och farsa som skulle flytta isär.

 

”Äh.”

 

”Försök inte. Jag vet hur det är. Har du glömt att mina också är skilda?”

 

Visst fan.


”Ja, för din plastfarsa har ju varit med din morsa så länge jag har känt dig.” Han ryckte på axlarna. Hampes föräldrar hade skilt sig när Hampe var liten och både han och hans storebror såg deras plastfarsa som en extra riktig pappa, typ.

 

”Det suger ändå. Allt ändras liksom.” Hampe snurrade långsamt glaset mellan händerna och såg ner i vattnet som skvalpade runt i botten på det.

 

”Det är inte som att min morsa och farsa har haft världens mest tillgivna förhållande, och att vi har varit världens bästa familj så att hela min vardag är annorlunda. Jag kommer väl träffa farsan lika mycket nu som jag gjorde innan: tre gånger i månaden.” För en sekund undrade han om Hampe och morsan hade planerat det här, för för varje mening han sa om hur lite han brydde sig, eller att det inte var någon fara med honom, desto mer insåg han att det var sant.

 

”Sant. Men hur känns det egentligen?” Hampe gav honom den där blicken igen som fick honom att känna som om allt innanför revbenen blev kodavläst och registrerad. Det var ingen idé att låtsas som om han kände noll, längre. Som vanligt höll Hampe fram brickan och det var bara att spotta ur sig varenda liten pisstanke han hade tänkt sedan bomben släppts.

 

”Jag vet inte. I början kände jag mig förbannat sviken, tror jag. Jag var liksom arg på henne för att hon valt andra framför oss. Men sen insåg jag liksom att…att det var farsan hon valde bort, inte mig. Och jag har ju märkt att hon mår bättre nu, att det är det här hon vill. Hon är mer okej nu, inte så jävla rabiat.” Han lekte med fingertoppen över bordsskivan och slängde en blick ut genom fönstret. Och den jävla våren med pollen och fågelskit hade kommit som en atombomb över hela stan. Det var som om flera månader hade försvunnit på tre sekunder.

 

Hampe satt fortfarande tyst och väntade. Men Bastian tog sin tid och andades in tankarna.

 

”Hon har liksom visat nu, att hon vill ha kvar mig som en del av hennes liv. Jag känner mig viktigare för henne nu än jag gjort förut.”

 

”Så du flyttar med henne…och den nya?”

 

”Ja…för jag pallar inte farsan.”

 

Hampe nickade som om han bekräftade något för sig själv och såg forskande på honom över salt- och pepparkaret på bordet.

 

”Hur känns det med…allt annat?”

 

Med allt annat menade han Max. Det var uppenbart att han menade Max. Något vreds till i bröstet, som om en bortglömd, infekterad sticka hade gjort sig påmind igen. En klump skavde plötsligt i halsen, utan förvarning, och det sved till i strupen. I rädsla för att rösten skulle spricka om han pratade, ryckte han bara på axlarna och stirrade ner i bordet. Hampe visste vad det betydde.

 

”Jag trodde att ni skulle hitta tillbaka, att det bara var tillfälligt…” Hans röst dog ut när Bastian rynkade pannan för att inte börja lipa på plats. Han hade gett upp fasaden för Hampe nu, för det var ingen idé. Och ärligt talat kändes det ganska skönt att det inte var någon idé.

 

”Vi har inte pratat med varandra sen dess”, sa han tyst och kände hur tårkanalerna varnande började fyllas.

 

Hampe reste sig och gav honom en klapp på axeln innan han började rota igenom kylskåpet.

 

”Om du går och duschar, för du luktar inget vidare, så fixar jag mat.”

 

Mat. Bästa sättet att rycka tankarna från Max och allt som gjorde ont. Magen vred sig vid tanken på föda och han insåg plötsligt att svetten hade torkat in och börjat stinka.

 

”Tack.” Det var en av få gånger i sitt liv som han hade sagt det uppriktigt, och inte som en inlärd artighetsfras.

 

”Seriöst. Vi pratar stank.”

 

Bastian flinade och slog till Hampe över det lockiga huvudet när han gjorde sin väg mot duschen.


Från Emy via Emilie

Det här går att läsa på jaddas.tk -

HEJ på er!

Jag är så hemskthemskthemskt ledsen för att jag inte har gått in här och skrivit hur det går för mig med kapitlet. Sanning att säga så har jag haft JÄTTEdåligt samvete över att jag inte har lagt ut något, men hela förra läsåret har jag mått psykiskt dåligt över att bo i en stad jag inte trivdes i och läsa på en utbildning jag inte tyckte om, tillsammans med att min dator kraschade minst fem gånger och hela kapitlet försvann gång på gång. INTE SÅ KUL! Jag kom på den otroligt bra idén med att spara allt på en extern hårddisk, bara det att när datorn kraschade för femte gången så tyckte min externa hårddisk att det var en bra idé att vilja bli omformaterad nästa gång den kopplades in i en dator - kapitlet försvann igen.

Jag har jobbat nästan 150% i sommar, både nätter, morgnar och dagar, vilket har gjort att jag inte haft någon ork eller tid till att skriva. På min lediga tid har jag sovit, typ.

MEN NU kära vänner! Jag skriver som en dåre och det går framåt. Förhoppningsvis blir kapitlet klart SNART, men jag vågar inte lova någonting, men jag vill att ni ska veta att jag jobbar på det.

Jag är hemskthemskt ledsen för att det har blivit såhär, och det är HELT OCH HÅLLET mitt fel. Emilie och jag pratade lite om det här i somras (om hon kommer ihåg det. det var ett kort samtal XD) där vi pratade om att till kommande kapitel (inte det här, för det har ni väntat så länge på) kanske korta ner dem något, så att de kan komma ut lite fortare, för att både hon och jag känner att det är längden som gör det jobbigt att skriva (helt och hållet vårt eget fel, för det är ju vi som satt ribban haha). När man kommit femton sidor så vet man att man måste skriva minst femton till innan det är klart, liksom, och det känns TUNGT ibland! Så jag tror att vi ska försöka korta ner kapitlen och sedan få ut dem snabbare istället. Och nu pratar jag inte om att kapitlen ska bli fem sidor haha, men att de inte är på 30-35 sidor längre, utan kanske mer 15-20. Är det okej med er?


Åter igen - FÖRLÅT! Jag jobbar på det. Smakprov kommer senast i helgen. You have my word.

PUSS

RSS 2.0